budak2 segak + cun

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

simpanan hari muka

Monday, February 21, 2011

nekad

hari ni bermula la kehidupan syafa sebagai seorang penganggur terhormat..kekeke syafa dh berhenti keje..hari khamis 18hb, syafa nekad hantar resign letter kt supervisor syafa...syafa sangka keje yang syafa dapat ni ok..tp rupanya x ok..keje ok tp syafa yang x yakin syafa boleh go on dengan kerja baru..so, semalam sy resign lagi 1 keje..kekeke
so, syafa skrg memang bebas tol..eh silap..bebas tol plak..bebas dari sebarang keje..best kn dapat lepak2 kt rumah jer..rasa cam baru lepas SPM..lepak jer kt rumah..hati senang..tggu nk masuk U jer..time tunggu SPM dlu, berat badan syafa naek mcm di pam2..hahha tp skrg berat badan syafa makin menyusut..
semakin meningkat umur ni, semakin banyak kena pk..dlu lepak kt umah, fikiran pon lepak jugak..tp skr dh laen..lepak kt rumah, bukan sebarang lepak..otak kena berjalan..kena fikir nk cari keje..nk keje ape yer???sape ade keje nk offer kt syafa????kekeke

even supervisor syafa yg dlu minta syafa dtg keje smula kt sana, tp syafa NEKAD..sy xnk dh keje kt c tu..syafa penat..penat yang amat keje kt c tu..cukupla 5 bulan syafa bertahan dan bersabar..syafa dh x larat nk pikul semua tu..kalo ikutkn hati, syafa mahu jer balik kampung..tp bila fikir balik, smpai bila syafa nk bergantung kt mi + abah syafa kn..bak kata kawan syafa la..: ko tu umur dh nk masuk 25...buat malu je belum ade EPF..kekekeke mmg syafa xde pon EPF..sbbnye syafa x penah keje before ni..huhu

syafa penat..penat sangat nk lalui semua ni..tp syafa x penah give up sbb syafa tahu Allah sedang uji kesabaran syafa..syafa berharap semoga esok masih ade sinar untuk syafa...inshaAllah

p/s : doakan syafa dapat yang terbaek..khamis nanti syafa ade interview d PPUM..kalo itu yang terbaek untuk kehidupan dunia akhirat syafa, semoga Allah permudahkan ia untuk syafa..ameen



3 comments:

  1. go syafa go!! good luck ea.. (",)

    ReplyDelete
  2. Bestnyer takder kerja.. Klaular boleh takyah kerja, tapi duit masuk, lagi best, kan.. tapi apa2pun gud luck yek..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...